Alphakurs
Den 29 september 2022 startar höstens Alphakurs.


Välkommen!

Alpha är en kurs där grunderna i den kristna tron utforskas - på dina villkor. Kursen hålls i mer än 170 länder världen över.

Alpha är en kostnadsfri grundkurs i kristen tro där vi äter gott tillsammans, ser en film (ca 25 minuter) som input och samtalar om innehållet. Det här är kursen för dig som är nyfiken och vill lära dig mer om vad kristen tro handlar om, oavsett om du redan är troende eller inte.

 

Vad är Alpha?

Alphakursen är till för alla som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening. Det är en plats där människor kan komma och koppla av,äta, lyssna och dela sina tankar.

Läs mer om Alpha på sverige.alpha.org

Hur ser en Alphakväll ut?

Vanligtvis består en Alphakurs av tre delar. Varje träff inleds med en måltid eller någon annan form av förfriskning. Därefter hålls ett föredrag via film, utifrån livets frågor och kristendomens svar. Slutligen är det dags för samtal i smågrupper där varje deltagare kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.

Vi kommer titta på olika aspekter av den kristna tron. Exempel på ämnen som tas upp: 'Vem är Jesus?', 'Hur ska jag kunna tro?' och 'Vad ska jag med kyrkan till?'.

 

Vem är Alpha för?

Alphakursen är till för alla, och speciellt anpassad för dig som inte är van kyrkobesökare.

Välkommen!

Hans & Lena Gyllensten

Har du frågor är du välkommen att ställa dem till Hans och Lena på mailadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hösten 2022

Senaste anmälningsdag söndag den 25 september.

Kursstart: Torsdagen den 29 september 2022. 

Vi träffas: Torsdagar kl 18:30

Plats:  På plats i Uddevalla Pingstkyrka, Brattgatan 1, 451 50 Uddevalla

Kursledare: Hans & Lena Gyllensten

Anmälan gör du här nedanför i formuläret. Ange i din anmälan den mailadress dit du vill ha vidare information.

Kursen är kostnadsfri.

Begränsat antal kursdeltagare.
Alpakurs anmälan

  Refresh Captcha