Är du ny här?

Du är extra välkommen!

Du behöver inte vara medlem eller ens troende för att besöka oss.


Vanliga frågor:

När kan man besöka Pingstkyrkan?

Ett bra tillfälle att besöka vår kyrka är på söndag klockan 11.00. Då firar vi gudstjänst. Det finns välkomnare och guider innanför entrén som visar dig till rätta.

Fler mötesplatser hittar du här. Det finns något som passar dej!

Var kan jag parkera?

Det finns ett antal parkeringsplatser utmed Brattgatan. Då det ofta är fullt där rekommenderar vi att du parkerar på Kampenhof. Följ gällande parkeringsregler. I Uddevalla används SMS parkering. Du kan i förväg ladda ner appen ”SMS park” för enkel hantering av dina parkeringsavgifter.

Parkering för rörelsehindrade finns i direkt anslutning till kyrkan. Tillstånd erfodras.

Finns det någon klädkod när man besöker Pingstkyrkan?

Nej, det är okej att vara klädd så som du själv känner dig bekväm. Några klär upp sig andra är fritidsklädda.

Vilken musikstil är det i Pingstkyrkan?

Stilen varierar från gudstjänst till gudstjänst och är allt från äldre, svenska psalmer till nyskrivna, internationella sånger. Oftast är det ett helt band med trummor, piano, bas och gitarr som spelar, men ibland bara piano och sångare.

Du kan lyssna på vår senaste spellista här. Spotify

Måste jag vara troende för att gå till Pingstkyrkan?

Nej, här möts vi alla. Troende, tvivlare och de mittemellan.

Har du frågor och funderingar finns särskilt stor plats för dessa i de kurser som startar fortlöpande. Du kan också få kontakt med oss när det passar dej. 

Finns det mötesplatser på olika språk?

Ja. Under gudstjänsten går det ofta att få tolkning. Prata med välkomnarna.

Det finns även mötesplatser på andra språk än svenska. Du kan läsa mer om dem här.

Kostar det pengar?

Det är aldrig någon kostnad, entré eller avgift när du besöker en gudstjänst. Kyrkan bjuder även på fikat efter gudstjänsten. Vill du vara med och bidra kan du ge en frivillig gåva.

Konserter och särskilda event kan ha entré. Detta framgår i så fall av annonseringen.

Kan man vara med och bidra till kyrkans arbete?

Det finns möjlighet att ge en frivillig gåva i gudstjänsten. Det finns även andra sätt att ge sin gåva. De hittar du här.

Hur går det till på en gudstjänst?

Var i kyrkan ska jag sitta?

När du kommer till gudstjänst kan du välja att sitta var du vill i kyrksalen eller uppe på läktaren. Det finns välkomnare vid entrén som gärna hjälper dig till rätta.

 

Hur vet jag när jag ska sitta eller stå?

I Pingstkyrkan Uddevalla följer vi ingen bestämd liturgi eller mötesordning. Den som leder gudstjänsten ger vanligen instruktioner efterhand.

Under lovsång och bön är det fritt att stå eller sitta, gör det som känns mest bekvämt för dej! Gudstjänstdeltagarna har även olika sätt att tillbe. Högt eller tyst, knäppta händer, lyfta händer, öppna eller stängda ögon osv. Du är fri att tillbe på ditt sätt!

 

Förväntas jag ha med mig något?

Nej. Texter till psalmer och lovsånger visas på storbild så att du lätt kan följa med. Detsamma gäller för de bibelord som används i predikan.

 

Vad är budskapet?

Budskapet i gudstjänsten utgår från Bibeln och huvudpersonen är Jesus. 

Våra gudstjänster ska ge en positiv utveckling i ditt liv
och stärka din situation i din vardag.

 

Kan man ta med sig barn?

Ja, barn är välkomna och det är mycket barn med på gudstjänsten! Vi samlas först alla en stund i kyrkan innan barnen går till sina grupper. För de minsta finns ett barnvaktsrum dit man som förälder kan ta med sitt barn. För de äldre barnen finns ledarledda barngrupper. Läs mer om dem här.

Skötrum finns i entrén. Micro för att värma barnmat finns i cafélokalen.

 

Finns det nattvard i Pingstkyrkan?

Ja. I Pingstkyrkan Uddevalla firar vi nattvard i samband med gudstjänsten första söndagen varje månad. Nattvarden är en stund av glädje och bön. Alla som tror på Jesus som Guds son är välkomna att delta i nattvarden. Om du ännu inte tror eller om det inte känns naturligt för dej att delta i nattvarden kan du sitta kvar på din plats, du är ändå välkommen att delta i glädjen och bönen.

 

Hur går det till att fira nattvard?

I pingstkyrkan Uddevalla har vi oftast nattvardsgång. Det går till så att man lämnar sin plats och går fram längs gången för att få del av vinet och det brutna brödet för att sedan återvända till sin plats. Den som leder gudstjänsten ger mer instruktioner. Vi använder alltid alkoholfritt vin och det finns tillgång till glutenfritt bröd.

I samband med nattvarden finns det möjlighet för dej att få förbön.

 

Vad innebär det att få förbön?

I samband med de flesta gudstjänster finns möjlighet till förbön. Det innebär att någon ber för och med just dej. Oftast sker detta i slutet av gudstjänsten. Det finns personer som har till uppgift att be med dej, de kallas förebedjare. Förebedjarna finns oftast längst fram i kyrksalen vid ”böneplatsen”. Vid böneplatsen även möjlighet att när som helst lägga ett skrivet böneämne. Du kan också lämna ditt böneämne här.

 

Vad är lovsång?

Lovsång är att lova och tillbe Gud med sin sång. Lovsång är också vår respons på vad vi tror att Gud har gjort för oss. Ibland kan det vara böner som man sjunger och ibland sjunger man ut sin tacksamhet till Gud. När man sjunger lovsång är det viktigare att det man sjunger kommer från hjärtat än att det låter fint för den som lyssnar.

 

Här är en spellista

på några lovsånger som vi ofta sjunger i Pingstkyrkan Uddevalla.

 

 

Är caféet öppet i samband med gudstjänsten?

Innan gudstjänsten börjar bjuder vi dej på en slät kopp kaffe eller te medans du minglar runt i entrén. Under gudstjänsten är serveringen stängd men det är tillåtet att vistas i cafélokalen. Ibland sänds gudstjänsten hit via storbild. Efter gudstjänsten bjuder kyrkan alla på kaffe/te/saft med tilltugg. Ibland kallar vi det ”kyrkkaffe”. Många stannar för att umgås och vi ser det som en del av gudstjänsten!