Coronaviruset & Pingstkyrkan i Uddevalla

Uppdaterad 2020-04-02

Vi kommer inte ställa in - Vi ställer om för en ny tid!

I denna nya tid som vi lever i så vill vi vara med och sprida hopp och tro och för att kunna göra det så behöver vi ställa om i vårt sätt att arbeta - och då ställer vi även om vår gudstjänst!

Eftersom vi vill följa regeringens riktlinjer om att vi inte bör träffas mer än 50 pers – så kommer vi att fira gudstjänst tillsammans – på ett helt nytt sätt! Men inte genom att träffas fysiskt i vår kyrka, utan genom att vi får komma hem till dig med vår gudstjänst, genom vår livesändning!

Vi sänder alltså hela vår gudstjänst live och du hittar till vår gudstjänst genom att besöka www.uddevalla.pingst.se eller genom att söka efter oss på YouTube. Så varför inte bjuda in din granne eller din smågrupp hem till dig på söndag- och fira gudstjänst hemma (Tillsammans) med oss via webben? Detta kan bli en start på något nytt; en helt ny tid tillsammans😊

Och på söndag den 5 april, så kommer vi återigen att fira gudstjänst tillsammans med dig. Vi kommer att ha predikan av vår föreståndare Dan Blessed och vi kommer att be, sjunga lovsång och dela gemenskapen på ett nytt sätt tillsammans. Så välkommen att fira gudstjänst med oss på söndag, hemma hos dig eller någon vän, via vår YouTube-kanal eller via vår hemsida www.uddevalla.pingst.se.

(Och du; kommentera & interagera gärna med oss på söndag under gudstjänsten, vi firar ju gudstjänst tillsammans, även om vi finns på flera platser! Genom att skapa ett konto, via YouTube, så kan du kommentera & interagera med det som händer i gudstjänsten. Och har du böneämnen som du vill att vi ska be för så skicka gärna in dem via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via sms, på ett telefonnummer som kommer att visas under gudstjänsten) Välkommen att fira gudstjänst tillsammans med oss!

Vi ställer om i flera av våra verksamheter löpande, och vi rekommenderar dig att löpande hålla dig uppdaterad på vår hemsida, som är den enda kanalen som kommer att ha den mest aktuella informationen. Så håll håll på www.uddevalla.pingst.se. Visste du t.ex. att det redan finns ett datum inskrivit där, för vår gemenskapsdag? Klicka dig in på vår hemsida och under "kalender" - där hittar du alla samlingar, och även vår gemenskapsdag i augusti! Vi ses på www.uddevalla.pingst.se! 

Välkommen att ställa om - till en helt ny tid!

 

_________________________________________________________________________________________________________________

Uppdaterad 2020-04-02

Hur förhåller vi oss till Corona?  

 

Vi kommer inte drivas av rädsla i Pingstkyrkan i Uddevalla, men vi kommer att fortlöpande att utgå från folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför kommer vi  from nu att fira gudstjänst live på webben istället för i fysisk form , då regeringen har skärpt kraven på hur många personer som får samlas på en plats. Vi kommer ändra vårt agerande löpande utifrån det som myndigheterna säger, men vi kommer att fortsätta att mötas och fira gudstjänst - men på ett helt nytt sätt! Gudstjänsten kommer hem till dig och du kan nu fira gudstjänst tillsammans med din smågrupp eller din granne, i en liten gemenskap - i ditt hem. Vi gläds åt att kunna få mötas i mindre grupper, men ändå tillsammans - i en helt ny tid! Vill du följa med i vad som händer framöver: så rekommenderar vi vår hemsida www.uddevalla.pingst.se. Följ med och se vad som händer! 

  

Våra riktlinjer i samband med Corona 

 

  1. Sjuka personer – I dagsläget ska du stanna hemma om du är sjuk. Det gäller även vid förkylning & hosta. Inga konstigheter :) 
  1. Handhygien – Vi tvättar naturligtvis händerna ofta & mycket. 
  1. Hosta & nysningar – Vi använder vi oss av armvecket då vi hostar & nyser, så slipper vi sprida virus. 
  1. Hälsning – I dagsläget hälsar vi på varandra genom att undviker vanlig kroppskontakt med varandra. Men vi är lika goda vänner för det. :) 
  1. Personer i riskzonen (eller personer som har närstående i riskzonen), dvs med nedsatt immunförsvar ska följa folkhälsomyndighetens rekommendationer genom att vara restriktiva med sina sociala kontakter, och det vill vi följa och därför ber vi er stanna hemma. 
  1. Fika? – För de samlingar som vi fortfarande har; så undviker vi att servera fika, för att minimera smittorisken. Allt i omsorg om varandra😊 

 

 

Men vad händer i våra olika verksamheter framöver? 

 

Vad gäller för Gudstjänsten? – I dagsläget kommer vi att fira gudstjänst via www.uddevalla.pingst.se eller via YouTube. Bjud gärna hem din granne eller några vänner och starta igång sändningen på söndagar kl 11.00, så möts vi tillsammans på ett helt nytt sätt att fira gudstjänst! Vi firar alltså ingen gudstjänst i fysisk form i vår kyrka, men gläds åt att träffas i våra hem, där vi delar gemenskapen tillsammans med varandra och genom att mötas i gudstjänsten live. 

 

Söndagsskola; har vi det? – Jajamän, men även här ställer vi om och det innebär att vi inte kommer att ha söndagsskola i fysisk form, däremot rekommenderar vi er att kolla in www.hillsong.se/kidsplay och fortsätta att ge barnen Guds ord. Men håll också utkik; för snart kommer Pingstkyrkan i Uddevalla att lansera vår egen YouTube-kanal för barn, varje söndag! Mer info kommer! 

 

Bön på tisdagar kl 10? - Detta fortsätter vi med så länge vi kan. 

 

Tillsammans i Bön & Lovsång samt bibelstudiet på onsdagar? Detta kommer vi fortsätta med – men inte fysiskt på plats i kyrkan, utan vi kommer att hitta andra kanaler för dessa forum. Bönen på onsdagar kl 18 kommer att sändas live framöver (mer info kommer), och bibelstudiet kl 19 kommer att spelas in och läggas ut på www.uddevalla.pingst.se, precis som innan. Men inga fysiska träffar här😊 Utan vi hittar nya vägar här… 

 

Smågrupper?  Vi rekommenderar alla (som inte är i riskzonen eller är som är sjuka) att fortsätta att träffas i små grupper. Vi ställer inte in – vi ställer bara om till en ny tid! Träffa gärna dina vänner i mindre grupper, och dela livet med varandra. Kanske har du inte har en smågrupp?  Då kanske det är dags att börja; men gör det då inte så avancerat, utan bjud över lite vänner och be, läs guds ord och se gudstjänsten tillsammans. Svårare än så behöver det inte vara 😊. Och kan du inte träffas, pga av någon omständighet; så kanske det finns andra sätt att mötas, via facebook eller telefon? Har du frågor om det eller andra frågor om smågrupper så kontakta gärna Jonatan Svensson på jonatan.svensson@uddevalla.pingst.se 

 

Second hand  Vad gäller i vår second hand-butik? Här gäller samma regler som i vår övriga verksamhet, att är man sjuk, så ska man stanna hemma. Samt är du i riskzonen, så bör du följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, och hålla dig hemma. Vi har även stängt till vårt café i vår Second hand-butik, och ger även alla våra kunder möjlighet att tvätta händerna i butiken. Allt för att kunna hålla en bra handhygien och minska smittspridning. Vi har även utökat våra städrutiner och rekommenderar våra kunder att använda kortbetalning för att minska smittspridningen. I dagsläget håller vi öppet vår second hand-butik tillsvidare, men följer löpande folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har även utökat våra öppettider, för att undvika ansamlingar av människor, samt att vi har begränsat antalet personer samtidigt i butiken till 50 pers. Så håll gärna koll på hemsida för uppdateringar och förändringar! 

  

Munkedal? – Tillsvidare är våra Gudstjänst -samlingar framflyttade, men vi fortsätter med bön på onsdagar kl 19. 

 

Allträffar? - TIllsvidare är alla våra allträffar framflyttade till hösten 

 

Israelgruppen ? - Tillsvidare är även Israelgruppen framflyttad till hösten. 

 

 

 

Följ oss löpande på www.uddevalla.pingst.se, . Där finns alltid den senaste informationen!  

 

 

Glöm inte bort att ge din Gåva – Även om vi inte träffas och vi kan samla in en gåva; så ge gärna din gåva via Swish, på swish nummer 123 049 95 33 eller på bankgiro 842-6942. Stort Tack för att du fortsätter att bidra till att vi kan förvandla liv! 

  

 

Hur kan vi hjälpa till framöver? 

 

Hjälp att handla? – Om du behöver hjälp med att handla – eller känner någon som behöver hjälp att handla, så har vi dragit igång med ett initiativ tillsammans med Svenska kyrkan i Uddevalla, där vi hjälper personer utan kontaktnät att handla mat. 

Fantastiskt att vi får vara med och hjälpa till i vår stad och ta hand om de personer som behöver hjälp, när de inte längre kan ta sig ut. 

(Vill du vara med i detta och hjälpa någon att handla mat? Kontakta Fredrik Jennerhav för mer information på fredrik.jennerhav @uddevalla.pingst.se) 

 

Akut samtalshjälp? – På måndag, den 30 mars, drar vi även igång med en samtalsjour för de som känner ett behov av att prata om vad som händer och sker. Kanske känner du dig orolig? Kanske är du ensam? Denna samtalsjour är öppen för alla, men handlar om att finnas till för våra medmänniskor. Rekommendera gärna 0522- 228 36, för de som behöver. Det kommer att vara öppet varje dag mellan 12-20 för samtal tillsvidare. 

 

Finns det fler frågor kontakta Ragna Jennerhav på tel 0522 50 63 33 eller maila på ragna.jennerhav @uddevalla.pingst.se 

  

Följ oss gärna på sociala medier, instagram & facebook eller www.uddevalla.pingst.se, för den senaste informationen. 

Slutligen vill vi bara rekommendera er alla att läsa Psaltaren 91.

” Den som sitter under den Högstes beskydd & vilar under den Allsmäktiges skugga, han säger till Herren – ”Min tillflykt & min borg, min Gud som jag litar på”. Han ska rädda dig från jägarens snara & den härjande pesten…….” ”du ska inte frukta nattens fasor, inte pilen som flyger om dagen, inte pesten som smyger i mörkret eller sjukdomen som härjar mitt på dagen. Tusen kan falla vid din sida, tiotusen vid din högra sida, men dig drabbar det inte.”