Coronaviruset & Pingstkyrkan i Uddevalla

Uppdatering 26 jan kl 15.30Vi längtar efter att få mötas till fysiska gudstjänster & till fysiska möten, men utifrån det rådande läget kommer församlingen fortsätta med online gudstjänster. Om Regeringen & FHM beslutar annat, så kommer församlingsledningen & kris-& katastrofgruppen ompröva beslutet.

Nedan kan du läsa vad som sker i församlingen framöver:


- Församlingens gudstjänster kommer fortsätta att vara digitala utifrån det rådande läget & därför kommer församlingen att fortsätta med " hemma hos" gudstjänster, där det ges möjlighet att möta olika familjer i en avslappnad hem-miljö, där fokus är att fira gudstjänst på ett enkelt sätt. Planeringen av dessa gudstjänster fortsätter till den 1/3, men skulle FHM och regeringen besluta kring en öppning av offentliga samlingar, så kommer denna planering att omprövas.

- Alla övriga samlingar kommer fortsätta att hitta digitala vägar eller att det sker utomhus (och då max 8 personer åt gånger, om samlingen genomförs utomhus).

- Ungdoms - & barnsamlingar kommer att ske online. 

- Öppen kyrka kommer att fortsätta, där kyrkan hålls öppen för ljuständning, förbön & samtal. Varje onsdag mellan kl 17-20 kommer kyrkan att vara öppen för besök, på Brattgatan 1 i Uddevalla. Personal finns på plats under denna tid och tydliga riktlinjer för att minska smittspridning, kommer att finnas vid dessa tillfällen.

- Vår second hand butik, på Bastionsgatan 6, kommer att fortsätta med försäljning till ett maxantal av 100 personer, och med en mängd justeringar, med fokus på att minska smittspridningen & därmed hålla kunder, anställda, volontärer & praktikanter i ett säkert avstånd från varandra.


Följ oss gärna på vår sociala medier, Instagram & facebook, där den senaste informationen om vad som händer finns tillgänglig. Men även här, via vår hemsida, finns det möjlighet att hålla sig uppdaterad.Undrar du över något, kan du alltid höra av dig till oss i pingstkyrkan via telefon 0522- 337 33 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allt gott & ta hand om dig! Vi hörs snart igen!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdaterad 14 jan 16:00 

Vad händer framöver?

 

 • Lördag den 16/1 mellan kl 10-13 kan du hämta gratis fika att ha under visionsgudstjänsten. Även om vi inte kan träffas så vill vi ändå att du har en god stund under vår visionsgudstjänst, och därför bjuder vi alla på enkelt ”Corona säkert” fika, som hämtas på Brattgatan 1, lördagen den 16/1 mellan kl 10-13. Kom och hämta gratis fika, om du är bekväm med det! Vi delar naturligtvis ut detta på ett ”Corona säkert” sätt. Så välkommen till Brattgatan 1, lördagen den 16 jan mellan kl 10-13.
 • Missa inte Visionsgudstjänsten den 17 jan kl 11.00 på YouTube. Bered dig på en annorlunda visionsgudstjänst, full med drömmar och tankar inför det nya året.
 • Ekumenisk bönevecka, 17-24 jan startar söndagen den 17 jan kl 15.00 med att vi går en bönepromenad. Så ta med en vän & gå två och två på en bönepromenad. Under resten av veckan får du gärna skriva upp dig på tider, där du kan be på valfri plats. På hemsidan www.24-7prayer.com/signup/ea7712, så kan du skriva upp dig på tider, som passar dig. Var med och bed för denna tid vi står i. Bed för alla som är sjuka, ensamma eller som känner hopplöshet. Vi söker Gud tillsammans inför det nya året .
 • Öppen kyrka på onsdagar mellan kl 17-19. Kom tänd ett ljus, be en bön och sitt i stillhet. Vill du prata med någon, finns det personal på plats. Öppen kyrka kommer vi fortsätta med under hela pandemin, för att kunna möta dig, och få ge dig tillfälle att be tillsammans med oss. Max 8 personer åt gången, så klart.
 • Varje söndag gudstjänst kl 11 på YouTube! Var med och möt oss via Youtube!

Nu som aldrig förr behöver vi varandra!

I dessa Corona tider behöver vi varandra mer än någonsin! Vi behöver bry oss om varandra, då vi inte ses som vanligt till gudstjänst på fysiskt sätt, även om vi möts till gudstjänst på YouTube. Men vi längtar efter att få ses till gemenskap och relationer, tror jag. Församlingen är uppbyggd på relationer till varandra och till Gud. Vi behöver varandra. Du är inte ensam.

Låt oss  till varandra med kärlek, uppmuntran och påminna oss om att församlingen inte består av en byggnad. Vi är en samling människor som bryr sig om varandra och vill visa på Jesu kärlek, inte minst i tider av svårigheter. I dessa tider behöver vi som församling stå tillsammans, även om vi inte kan träffas och påminna oss om att vi är fortfarande en kropp. Paulus säger om församlingen: ”Ni utgör Kristi kropp och är var för sig delar av den” (1 Kor 12) Och lider en kroppsdel, så lider också alla de andra.

Låt oss därför ta hand om varandra nu. Vi kan kroka arm, på ett Covid säkert sätt 😉, och på olika sätt  till dem som behöver oss. Ingen ska behöva vara ensam, eller känna sig övergiven. 

Vill du vara med och ta hand om kroppen?

Här kommer några enkla tips på hur vi kan ta hand om varandra i dessa tider, för den som vill och kan. Naturligtvis ska allt ske i enlighet med FHMs riktlinjer (Källa: Pingst Omsorg)

VAD KAN VI GÖRA?
• Ringa och prata om livet. • Be tillsammans! • Ha en andakt ihop i telefonen. • Läsa bibeln högt för varandra. • Prata om söndagens gudstjänst. • Samtala om eventuella orosmoln och förmedla hopp. • Handla mat och annat någon kan tänkas behöva. • Hämta ut medicin och annat från apoteket. • Plocka(?) eller köp blommor och ge som uppmuntran. 


Vi som församling vill sträcka ut en hand till den som behöver oss i dessa tider. Omsorgsrådet tillsammans med församlingsledningen arbetar just nu med att ta fram sätt att ta hand om församlingen under denna tid, när vi inte kan ses som vanligt. Men vi är tacksamma att vi varje söndag kan mötas på YouTube till gudstjänst, så följ oss gärna där. Men vi hoppas att vi snart kan mötas fysiskt igen. Men tills dess; Ta hand om dig. Och följ oss på www.uddevalla.pingst.se och på instagram och facebook för att se vad som händer.


Vi ses. Vi ber för dig.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterad 1/1 2021

Gott nytt 2021!

Vi ber att 2021 ska få bli ett nytt kapitel i våra liv, i vårt land & i vår omvärld. Där mörker och hopplöshet byts till Ljus och Hopp. Vi ber att du ska få uppleva Guds tankar för din framtid & ditt nu, där du befinner dig just nu.

" Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren. Nämligen fridens tankar & inte ofärdens för att ge er en framtid & ett hopp"
(Jer 29:11)

Så, gott nytt 2021, ett nytt år som är fyllt av Guds tankar & hopp för vår framtid.

Gud har allt i sina händer. Även i tider av pandemi.

Vi ber för 2021.

Vi hörs snart igen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdaterad 23 dec

Vi önskar er en riktigt god jul! Missa inte våra sändningar via YouTube på julafton, juldagen, nyårsdagen & trettondagen kl 12.00, där du får "Fira jul med Pingstkyrkan". Och naturligtvis sänder vi precis som vanligt en gudstjänst på söndag kl 11.00, och denna gång sänds den från fam Ljungkvist hem. På söndagen den 27 dec sänds den endast via Youtube, dvs inte via Instagram. Missa inte detta!


Har du frågor och funderingar under julen så går det bra att maila till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa på 0522-337 33, där det finns en hänvisning till vem som finns att prata med!

God jul, kära Ni! Vi ses på YouTube!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterad 3 december kl 17:30

Välkommen på gudstjänster " Hemma hos". Vi möts alltså inte till en vanlig gudstjänst på plats i kyrkan på Brattgatan 1 i Uddevalla, utan vi har numera flyttat ut våra gudstjänster till våra hem, utifrån de restriktioner som finns. Även om vi inte kan träffas i stor grupp, så möts vi via YouTube och Instagram Live på söndag kl 11.00, för en gudstjänst från olika personers hem, i församlingen.

Denna söndag besöker vi familjen Jennerhav i Ljungskile, till en superenkel gudstjänst tillsammans med dig. Så var med och fira gudstjänst, och var med och interagera med gudstjänsten genom att kommentera och ställa frågor. 

Och för dig som undrar, så arbetar vi även för högtryck med att spela in förproducerade gudstjänster som kommer att sändas under julhelgen. Vi vill möta dig under alla tider under denna pandemi. Och därför möts vi via Youtube även under julen.

Vi håller även kyrkan öppen på onsdagar för dig som vill komma och tända ljus, sitta en stund i stillhet eller bara vill be en stund för allt som händer i världen. Här har du möjlighet att få andas ut en stund, känna hur friden fyller dig och hur Gud låter sitt ljus lysa i ditt liv. Välkommen till öppen kyrka på onsdagar kl 17-19, Brattgatan 1 i Uddevalla. 

Har du några frågor kring vad som händer i kyrkan?  Ställ dem gärna genom att maila pingstkyrkan@uddevalla.pingst.se, så försöker vi svara dig, så snart vi kan.

Vi hörs snart igen!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdaterad 2020-11-19 20:00

Vad händer nu?

 

Vi kommer som församling att fortsätta att följa de restriktioner som Folkhälsomyndigheten och regeringen kommit med. Därför kommer vi ställa om vår verksamhet, med start från nu, utifrån Kris- och katastrofgruppens beslut denna vecka.

Så håll i hatten, här kommer ny information som gäller redan from denna helg och som kommer gälla fram till den 10 januari. Under denna period kan det tillkomma mer förändringar, så ha för vana att besöka vår hemsida www.uddevalla.pingst.se

From idag gäller detta för våra verksamheter i Pingstkyrkan Uddevalla

 

 • From denna helg ställer vi in alla fysiska gudstjänster i både Uddevalla, Ljungskile & Munkedal. Alla gudstjänster kommer alltså ställas om till onlinegudstjänster med start denna helg. Denna helg kommer vi få fira gudstjänst genom digitala kanaler och på söndag kommer vi att mötas till en livesänd gudstjänst, utan publik på plats och det startar kl 11, så var beredd i Tv soffan! I den gudstjänster kommer det mer information om vad som händer framöver, så denna gudstjänst vill du inte missa. Munkedal fortsätter att sända gudstjänster på digital väg, som de redan gjort under en tid, och dessa finns tillgängliga på YouTube.
 • Alla samlingar i Pingstkyrkan Uddevalla, Ljungskile & Munkedal, ska ställas om till andra kanaler än fysiska samlingar. Det gäller t.ex våra ungdomssamlingar, smågrupper, alphagrupper, rådsträffar, böneträffar osv.
 • Samtliga samlingar uppmanas att hitta nya sätt att mötas, såsom att man träffas utomhus eller via digital väg. Låt kreativiteten flöda!
 • Barnverksamheten kommer att ställas om till online, där fokus kommer att vara på att ge föräldrarna verktyg för att ge Jesus till sina barn
 • Kyrkan kommer att vara öppen onsdagar mellan 17 – 19 för ljuständning och för att sitta i stillhet i kyrkolokalen. Startar den 25 november och kyrkan finns öppet varje onsdag mellan 17-19 fram till den 23 december. Begränsat antal personer i lokalen och med tydliga avstånd och säkerhetsrutiner.
 • Ytterligare aktiviteter kommer att ses över, för att hitta nya vägar att nå människor i denna tid. Mer information kommer att komma kring detta. Det arbetas med i olika forum och det kommer att succesivt komma nya sätt att mötas och nya sätt att ta hand om varandra under denna tid.
 • Second hand butiken kommer att fortsätta att ha öppen sin verksamhet, men kommer att utöka sina öppettider på t.ex lördagar för att minska antalet personer i lokalen. Samt att samlingar med personal & volontärer kommer att tas bort, för att följa FHMs och regeringens riktlinjer.
 • Samtliga medlemsmöten under hösten kommer att ske online
 • Allträffen den 8 december – mer information kommer på www.uddevalla.pingst.se

 

Under denna tid uppmuntrar vi alla initiativ att på personlig väg att vara ett ljus där du befinner dig. Att ta hand om de personer som finns i din närhet, som du inte sett på ett litet tag. Att sträcka ut en hand i dessa tider behöver inte vara så komplicerat, utan kan ske på ett mycket enkelt plan, såsom att du ringer ett samtal, skickar ett sms eller ber en bön med någon via facetime? Att bara kolla läget med någon, lyssna på någon du inte träffat på länge, under denna tid, kommer att vara oerhört viktigt, när vi inte kan mötas på samma sätt som innan. Och när vi alla hjälps åt med att visa omsorg om varandra, så kan vi tillsammans bygga en ljusare framtid. Då hjälps vi åt att motverka ensamhet, oro, rädsla och ångest, i en tid som är fylld av prövningar och svårigheter. Så låt oss göra det enkla i att visa omsorg om varandra under denna tid.

På söndag fokuserar vi även lite extra på bönen, då vi tror att det är tid att söka Gud nu. På söndag finns vi med i den nationella bönedagen som stor del av svensk kristenhet står i på söndag (läs gärna mer på nationellbonedag.com). Där vi tillsammans med många andra Pingstförsamlingar & andra församlingar ber för den situation vi befinner oss i.

Och därför är vår uppmaning, till dig på söndag (och även tiden som ligger framför), Be där du är. Be med de som finns runt omkring dig. Fasta. Gå ut och gå bönepromenader om det finns möjlighet. Men be tillsammans med hela Sverige för den tiden vi står i.

DET ÄR TID ATT SÖKA GUD.

Det är tid att vara nära Honom – hos Honom finns frid och hopp

Jeremia 31:9 "Gråtande ska de komma, men jag ska leda dem där de går bedjande fram. Jag ska föra dem till vattenbäckar på en jämn väg där de inte stapplar"


På återhörande snart igen. Mer information kommer löpande!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdaterad 2020-11-16 15:15

Vi arbetar just nu för högtryck med den nya informationen som nu kommit gällande max 8 personer som får samlas. Vi kommer att återkomma inom kort, med mer information gällande våra verksamheter och vår församling. Vi kommer naturligtvis att följa de restriktioner som regeringen och FHM har ålagt oss, och vi kommer att återkomma med mer information så snart det är möjligt.

Håll utkik här och på våra sociala medier. Vi uppdaterar löpande.

På Återhörande.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Uppdaterad 2020-11-13 18:00


Så är helgen här igen, och du är välkommen att delta i våra gudstjänster till helgen. För dig som inte vill vara fysiskt på plats i våra gudstjänster, så rekommenderar vi Munkedals Pingst YouTube kanal, som sänder webbgudstjänster varje söndag kl 11, då de inte har någon fysisk gudstjänst på plats. Eller så väljer du att delta på Uddevalla Pingst webbsändning som sänder predikan kl 11.30 på söndagar.

Vill du komma på våra gudstjänster i Uddevalla och Ljungskile, så är du välkommen, men var noggrann med att du inte har några symptom. Vi firar gudstjänst i Uddevalla & Ljungskile med särskilda anpassningar i gudstjänsten, såsom 2 meter mellan alla besökare, separata in- och utgångar, bönekort på stolen (för att undvika rörelse i lokalen) osv.

Läs gärna på www.krisinformation.se för att se vilka restriktioner som gäller för vårt område, och hur du ska bete dig just nu.

Vill du vara med på våra fysiska gudstjänster så anmäler dig på www.uddevalla.pingst.se, i Uddevalla har vi plats för 50 personer och i Ljungskile har vi plats för 30 personer. Med andra ord har vi gjort vårt bästa för att kunna hålla avstånd till varandra genom att vi har färre deltagare.

Denna söndag predikar Fredrik Ljungkvist i Uddevalla och Daniel Loverde i Ljungskile. Välkommen på våra gudstjänster.

Och för dig som är medlem vill vi passa på att påminna dig om att vi har medlemsmöte via YouTube den 24 november kl 19.00. För dig som vill delta, så skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så kommer ett mail skickas ut till dig, närmare medlemsmötet, med den informationen du behöver för att kunna delta.

Vi önskar alla en god helg och ber för alla er som är sjuka just nu.

På återhörande.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Uppdaterad 2020-11-09 10:30


Du är fortsatt välkommen på våra gudstjänster i Uddevalla & Ljungskile, på söndagar, som vi fortsätter med särskilda anpassningar, såsom att vi är färre antal deltagare och håller ett stort avstånd. Vi uppmanar dig som privatperson att fortsätta att hålla dig uppdaterad om vad som gäller för dig på www.krisinformation.se.

På plats i gudstjänstlokalen är vi nog med att hålla avstånd, tvätta händerna och hålla oss hemma om vi känner minsta symptom. (Och för dig som lever med en närstående som har konstaterad Covid-19, så önskar vi att även du håller dig hemma i minst 7 dagar efter bekräftad Covid-19. Allt enligt FHMs riktlinjer. Läs mer på www.krisinformation.se)

Dagens allträff den 9/11 är uppskjuten till den 8/12 kl 14. Välkommen då!-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Uppdaterad 2020-11-02 14:00

Utifrån att smittläget har förändrats i vår region gällande Covid-19, så har Folkhälsomyndigheten kommit med skärpta råd och vi har därför fattat nya beslut utifrån de nya riktlinjerna gällande vår församling.

Församlingen är väldigt viktig framöver, men just nu vi behöver göra anpassningar, utifrån att vi behöver visa omtanke om varandra och inte utsätta varandra för smitta. Så därför uppmanar vi alla att Hålla avstånd, tvätta händerna och hålla er hemma om ni känner symptom.


Här är lite information kring våra verksamheter framöver

 • Vi uppmanar alla & envar att följa FHMs riktlinjer för Västra Götalandsregionen. Läs mer på www.krisinformation.se, för att ta ställning till hur ni bör agera ·      
 •  Vi fortsätter att hålla avstånd, tvätta händer & stanna hemma från gudstjänster om man känner minsta symtom.  
För våra verksamheter gäller
 • För smågrupper gäller följande, om det går att säkerställa säkra förhållanden, såsom att man t.ex träffas utomhus, är det möjligt att fortsätta att träffas    
 • Pingst ledare, kommer att ställas in och ställas om till digital form. Ni som är anmälda kommer att få mer information om detta i början av nästa vecka, via mail.     
 • Bönen på tisdagar kl 11, ställs in i fysisk form, fram till den 19 november. Däremot är det en tid, då vi behöver söka Gud mer än någonsin. Så därför vill vi uppmuntra er alla att be för församlingen, för omvärlden och för den tid vi står inför just nu. Vi behöver söka Gud i den tid vi står inför, nu mer än någonsin.  
 • Alphagruppen kommer undersöka om det finns andra alternativ till att träffas under tiden fram till den 19 november 
 • Föräldramötet på tisdag den 3 november kl 17:30 kommer att sändas på Pingstkyrkans facebook kl 17.30. ·       
 • Allträffen den 10 november skjuts upp ·       
 • Israelgruppen fortsätter med sin Coronapaus, och återkommer med nytt schema till våren ·      
 • Second hand kommer att fortsätta att ha öppet, men med restriktioner gällande fikastunder osv. Extra mycket avstånd i butiken, och en begränsning på 100 besökande personer samtidigt i butiken.  

För våra gudstjänster gäller

 1. Anmälan till gudstjänst görs via appen Churchcenter eller hemsidan www.uddevalla.pingst.se  (gäller Uddevalla & Ljungskile). 
 2. I Uddevalla möts 50 personer, i Ljungskile möts 30 personer och Munkedals samlingar läser om på www.uddevalla.pingst.se 
 3.  Vi kommer löpande att utvärdera om råd hålls i våra verksamheter 
 4. Väl på plats till gudstjänst så bildas en kö, med avstånd, utomhus. ·
 5. När besökaren blivit avprickad tar den med sin jacka (hänger alltså inte av den i foajén) och går direkt till den anvisade platsen ·      Sittplatser kommer att finnas på läktaren, i kyrksalen och caféet och där 2 personer kan sitta ihop, med att avstånd av 2 meter till nästa person. ·
 6. På sittplatsen finns en bönelapp som kan fyllas i och lämnas vid utgång om man önskar hjälp i bön. Utifrån smittorisk önskas ingen rörelse i rummet, utan endast in- och utgång 
 7. Inget kaffe serveras innan eller efter gudstjänst i någon form 
 8. Utgång sker via stora entrén, utgång i caféet, och via nöd-dörr i kyrksal (Uddevalla).   
 9. Vi kommer att fortsätta att sända predikan via YouTube från gudstjänsten i Uddevalla. Och gudstjänster från Munkedal läggs upp löpande på YouTube-kanalen.  Detta ger oss möjlighet att nå dem som inte kan komma på gudstjänst och som utifrån FHMs råd väljer att vara hemma. 
 10. Barnverksamheten fortsätter, men med samma restriktioner som för gudstjänster.
 11. Ungdomsverksamheten fortsätter, men med samma restriktioner som för gudstjänster, där ungdomsverksamheten görs om till " Real Life/ Ungdomsgudstjänster", där det finns möjlighet till att säkerställa säkra förhållanden.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterad 2020-10-30 kl 20:00

 
Utifrån att smittläget har förändrats i vår region gällande Covid-19, så har Folkhälsomyndigheten kommit med nya skärpta råd och vi har därför fattat nya beslut utifrån de nya riktlinjerna.

Församlingen kommer endast att ha öppet för gudstjänst framöver, men med extra vidtagna åtgärder och med begränsat antal besökare. Vi kommer alltså ha extra noggranna åtgärder för att förhindra smittspridning och övriga verksamheter ställs in.Här kommer lite kort information till dig kring våra verksamheter

 • Vi uppmanar alla & envar att följa FHMs riktlinjer för Västra Götalandsregionen. Läs mer på www.krisinformation.se, för att ta ställning till hur du bör agera
 • Vi fortsätter att hålla avstånd, tvätta händer & stanna hemma från gudstjänster om man känner minsta symtom.

Vad gäller för gudstjänst?

 • Anmälan till gudstjänst görs via appen Churchcenter eller hemsidan www.uddevalla.pingst.se  (gäller Uddevalla & Ljungskile).
 • I Uddevalla möts 50 personer, i Ljungskile möts 30 personer och Munkedals samlingar läser om på www.uddevalla.pingst.se
 • Väl på plats till gudstjänst så bildas en kö, med avstånd, utomhus.
 • När besökaren blivit avprickad tar den med sin jacka (hänger alltså inte av den i foajén) och går direkt till den anvisade platsen
 • Sittplatser kommer att finnas på läktaren, i kyrksalen och caféet och där 2 personer kan sitta ihop, med att avstånd av 2 meter till nästa person.
 • På sittplatsen finns en bönelapp som kan fyllas i och lämnas vid utgång om man önskar hjälp i bön. Utifrån smittorisk önskas ingen rörelse i rummet, utan endast in- och utgång
 • Inget kaffe serveras innan eller efter gudstjänst i någon form
 • Utgång sker via stora entrén, utgång i caféet, och via nöd-dörr i kyrksal (Uddevalla).

 
Vad gäller för övriga samlingar?

 • Söndagsskolan fortsätter, men med samma restriktioner gällande avstånd osv, som ovan.
 • Ungdomssamling på fredagskvällar, görs om till att bli en ungdomsgudstjänst, där restriktioner ovan följs
 • Övriga samlingar i kyrkans lokaler ställs in
 • För smågrupper gäller följande, om det går att säkerställa säkra förhållanden, såsom att man t.ex träffas utomhus, är det möjligt att fortsätta att träffas
 •  Pingst ledare, kommer att ställas in och ställas om till digital form. Ni som är anmälda kommer att få mer information om detta i början av nästa vecka, via mail.
 • Föräldramötet på tisdag den 3 november kl 17:30 kommer att sändas på Pingstkyrkans facebook kl 17.30

Samtliga riktlinjer kommer att gälla till den 19 november, och kommer att utvärderas löpande.

 

Med dessa åtgärder samt att vi har sett till att det finns generösa utrymmen där man möts till gudstjänst, dvs att gångar är luftiga & utan hinder, och att det finns tydliga markeringar att hålla avstånd & tvätta händerna, så hoppas vi att ni, tillsammans med oss, vill bidra till att minska smittspridningen. Vi är tacksamma att vi kan fortsätta att fira gudstjänst, med luftiga förhållanden och med tydliga instruktioner. Vi önskar att ni visar omtanke om varandra genom att följa de anvisningar som finns på plats samt att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om ni känner er sjuka.

Vi ber för den tiden som vi står i, för våra medmänniskor och för vårt land & vår värld. Nu mer än någonsin behöver vår värld hopp. Läs gärna Jeremia 29:11-12 och påminn dig själv om Guds goda tankar för vår framtid.

” Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren. Nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid & ett hopp. Ni ska kalla på mig och komma & be till mig, och jag ska höra er.”

 

 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterad 2020-10-29 kl 18.00

Med anledning av de nya skärpta råden från Folkhälsomyndigheten & Smittskydd Västra Götaland, arbetar vi för högtryck med att skapa en säker och trygg miljö på våra samlingar. Men för att kunna fatta kloka beslut, så behöver vi inhämta bra  information och därför dröjer informationen något. Vår ambition är att skapa en trygg miljö för våra besökare, personal och volontärer och minska risken för smittspridning i våra verksamheter och vår församling.

Vi återkommer med ny information, så snart den finns tillgänglig, och uppdaterar löpande. Så ha för vana att titta in på denna sida, som kommer vara vår kanal för den senaste informationen, när det gäller Corona och våra samlingar.

Beslut gällande våra gudstjänster tas imorgon, fredag den 30 okt, och därefter uppdaterar vi informationen snarast. Men vi kommer inte kunna erbjuda gudstjänster för 110 personer, som vi innan informerat om.

Läs gärna mer på www.krisinformation.se där du kan läsa om de senaste råden.

Tills mer information kommer, så kan vi bara säga; var rädd om dig. Och visa omtanke om dina medmänniskor. Dvs håll avstånd, tvätta händer och stanna hemma om du känner dig sjuk samt följ folkhälsomyndighetens rekommendationer

Tillsammans kan vi göra skillnad.

På återhörande.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterad 2020-10-22

Med anledning av folkhälsomyndighetens beslut gällande åldersgruppen 70+, kommer denna grupp inte längre ses som en riskgrupp i våra verksamheter, utan kommer att likställas med alla andra åldersgrupper. Dock kommer vi fortsättningsvis även vara noggranna med att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, och uppmanar alla att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man känner sig sjuk.

Vi kommer vidare att utreda möjligheten till att öppna upp gudstjänster för 300 personer i enlighet med regeringens beslut, och vår förhoppning är att kunna öppna gudstjänster i Uddevalla med upp till 110 personer den 1 november.

Våra samlingar i Ljungskile och Munkedal kommer att fortsätta fortlöpande, men där till ett lägre antal personer.
Anmälan kommer fortlöpande att behövas i Uddevalla och Ljungskile och du anmäler dig här  ANMÄLA DIG TILL HÖSTENS GUDSTJÄNSTER

Vi återkommer med mer information via sociala medier och hemsidan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterad 2020-10-21

Välkommen till en ny tid. Nu ställer vi om för hösten - EN FRAMTID OCH ETT HOPP!

Nu finns kyrkan öppen för gudstjänst, till ett max antal av 50 pers. Äntligen! Som vi har längtat!
Vi kommer att fira gudstjänst kl 11.00 på Brattgatan 1 i Uddevalla, men även kl 11.00 på Vällebergsvägen 20 i Ljungskile, och därför får vi möjlighet att träffas tillsammans i en mindre grupp på 50 pers, tills dess att vi alla ses tillsammans igen!

DU BEHÖVER ANMÄLA DIG TILL HÖSTENS GUDSTJÄNSTER


Varmt välkommen & anmäl dig till våra samlingar!
Vi ses!

 

_________________________________________________________________________________________________________________

Uppdaterad 2020-10-21

Hur förhåller vi oss till Corona?  

 

 1. Sjuka personer – I dagsläget ska du stanna hemma om du är sjuk. Det gäller även vid förkylning, halsont & hosta. Inga konstigheter :) 
 1. Handhygien – Vi tvättar naturligtvis händerna ofta & länge för att vara säker på att vi har rena händer. 
 1. Hosta & nysningar – Vi använder vi oss av armvecket då vi hostar & nyser, så slipper vi sprida virus. 
 1. Hälsning – I dagsläget hälsar vi på varandra genom att undvika vanlig kroppskontakt med varandra. Men vi är lika goda vänner för det. :) 
 1. Personer i riskzonen (eller personer som har närstående i riskzonen), dvs med nedsatt immunförsvar ska följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer på www.folkhalsomyndigheten.se
 1. Fika? – Här väljer vi en extremt noggrann handhygien och där fikat är berett av EN frisk och kry person, som ser till att ev smittspridning minimeras. För våra riskgrupper rekommenderar vi medhavd fika, för att minimera risk för smitta.

 

 

Men vad händer i våra olika verksamheter framöver? 

 

Vad gäller för Gudstjänsten? – I dagsläget kommer vi att fira gudstjänst via www.uddevalla.pingst.se eller via YouTube. Bjud gärna hem din granne eller några vänner och starta igång sändningen på söndagar kl 11.00, så möts vi tillsammans på ett helt nytt sätt att fira gudstjänst! Vi firar alltså ingen gudstjänst i fysisk form i vår kyrka, men gläds åt att träffas i våra hem, där vi delar gemenskapen tillsammans med varandra och genom att mötas i gudstjänsten via vår mobil, dator eller ipad. From med den 23 aug, så firar vi Gudstjänst tillsammans max 50 pers på brattgatan 1 i Uddevalla & Vällebergsvägen 20 i Ljungskile. Mer information kommer på www.uddevalla.pingst.se. För att kunna vara med på våra gudstjänster kommer du att behöva anmäla dig på hemsidan eller via en app kallad: 

Söndagsskola; har vi det? – Det finns söndagsklubb i Ljungskile & Uddevalla kl 11.00. Klicka här för att komma till kanalen med våra inspelade barngudstjänster.

Bön på tisdagar kl 11? - Detta fortsätter vi med så länge vi kan.

Smågrupper?  Vi längtar efter att ni alla ska få finnas med i en mindre grupp och därför uppmuntrar vi er att fortsätta eller börja träffas i små grupper. Vi ställer inte in – vi ställer bara om till en ny tid! Träffa gärna dina vänner i mindre grupper, och dela livet med varandra. Och är du i riskgrupp, så kanske du har möjlighet att mötas i en mindre grupp - utomhus?
Längtar du efter att få finnas med i en smågrupp? 
 Har du frågor om smågrupper så kontakta gärna Jonatan Svensson på jonatan.svensson@uddevalla.pingst.se 

Second hand  Vad gäller i vår second hand-butik? Här gäller samma regler som i vår övriga verksamhet, att är man sjuk, så ska man stanna hemma. Samt är du i riskzonen, så bör du följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har även stängt till vårt café i vår Second hand-butik, och ger även alla våra kunder möjlighet att tvätta händerna i butiken. Allt för att kunna hålla en bra handhygien och minska smittspridning. Vi har även utökat våra städrutiner och rekommenderar våra kunder att använda kortbetalning för att minska smittspridningen. I dagsläget håller vi öppet vår second hand-butik tillsvidare, men följer löpande folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har även utökat våra öppettider, för att undvika ansamlingar av människor. Håll gärna koll på hemsida för uppdateringar och förändringar! 

Munkedal?  Vi ställer inte in - vi ställer om och fortsätter med bönen på onsdagar kl 19. Dessutom sänder Munkedal sina gudstjänster via YouTube just nu här. Munkedal har även en spännande sommarbibelskola, som går att följa via You Tube...

Allträffar? - Vi har allträffar den 10 nov och 8 dec kl 14

Israelgruppen ? - Tillsvidare är Israelgruppens samlingar uppskjutna, tills dess att folkhälsomyndigheten kommer med nya riktlinjer.

 

Följ oss löpande på www.uddevalla.pingst.se, . Där finns alltid den senaste informationen!  

Hur kan vi hjälpa till ? 

Hjälp att handla? – Om du behöver hjälp med att handla – eller känner någon som behöver hjälp att handla, så har vi dragit igång med ett initiativ tillsammans med Svenska kyrkan i Uddevalla, där vi hjälper personer utan kontaktnät att handla mat.  Ring på tel nr 0522- 64 21 00 om du behöver praktisk hjälp. Fantastiskt att vi får vara med och hjälpa till i vår stad och ta hand om de personer som behöver hjälp, när de inte längre kan ta sig ut. 

(Vill du vara med i detta och hjälpa någon att handla mat? Kontakta Fredrik Jennerhav för mer information på samtal@uddevalla.pingst.se) 

Finns det fler frågor kontakta Ragna Jennerhav på tel 0522 50 63 33 eller maila på ragna.jennerhav @uddevalla.pingst.se 

 

Följ oss gärna på sociala medier, instagram & facebook eller www.uddevalla.pingst.se, för den senaste informationen.