Coronaviruset & Pingstkyrkan i Uddevalla

Uppdaterad 2020-07-31

Välkommen till en ny tid. Nu ställer vi om för sommaren - TILLSAMMANS!

Under sommaren - kommer vi mötas varje söndag kl 11 för att fira gudstjänst TILLSAMMANS, där gudstjänsten kommer vara av lite enklare karaktär och vara förinspelat. Vi längtar efter att hela församlingen ska få tid TILLSAMMANS i mindre grupper och därför vill vi uppmuntra er till att mötas i en enklare gemenskap, och då blir även gudstjänsterna enkla och förinspelade, för att skapa mycket tid och möjligheter för alla, att mötas i mindre grupper.

Men from och med den 23 aug, så kommer vi öppna kyrkan för gudstjänst, till ett max antal av 50 pers. Mer information kring detta kommer löpande att komma på vår hemsida www.uddevalla.pingst.se . Vi kommer att fira gudstjänst kl 11.00 på Brattgatan 1 i Uddevalla, men även kl 11.00 på Vällebergsvägen 20 i Ljungskile, (vi hyr Smyrna Ljungskiles lokaler) och därför får vi möjlighet att träffas tillsammans i en mindre konstellation på 50 pers, tills dess att vi alla kan få ses tillsammans igen! För att kunna vara med i våra samlingar kommer du att behöva anmäla dig i en app, som går att ladda ner till din telefon, som kallas Mer information kommer att komma. (I dagsläget arbetar vi intensivt med att få till alla praktiska detaljer, för att vi äntligen ska få möjlighet att fira gudstjänst igen) För dig som är 70+are, och inte har möjlighet att fira gudstjänst inomhus, kommer vi fortsätta med en enklare form av inspelad gudstjänst, så att vi alla har möjlighet att fira gudstjänst tillsammans - fast på olika ställen - och på olika sätt.


Välkommen till det enkla - till gemenskapen - TILLSAMMANS

 

_________________________________________________________________________________________________________________

Uppdaterad 2020-07-31

Hur förhåller vi oss till Corona?  

Vi kommer fortlöpande att utgå från folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför kommer numera våra gudstjänster finnas tillgängliga via webben istället för i fysisk form , då regeringen har skärpt kraven på hur många personer som får samlas på en plats. Gudstjänsten kommer hem till dig och du kan nu fira gudstjänst tillsammans med din smågrupp eller din granne, i en liten gemenskap - i ditt hem. Vi gläds åt att kunna få mötas i mindre grupper, men ändå tillsammans - i en helt ny tid! Vill du följa med i vad som händer framöver: så rekommenderar vi vår hemsida www.uddevalla.pingst.se. Följ med och se vad som händer! 

  

Våra riktlinjer i samband med Corona 

 

  1. Sjuka personer – I dagsläget ska du stanna hemma om du är sjuk. Det gäller även vid förkylning & hosta. Inga konstigheter :) 
  1. Handhygien – Vi tvättar naturligtvis händerna ofta & mycket. 
  1. Hosta & nysningar – Vi använder vi oss av armvecket då vi hostar & nyser, så slipper vi sprida virus. 
  1. Hälsning – I dagsläget hälsar vi på varandra genom att undviker vanlig kroppskontakt med varandra. Men vi är lika goda vänner för det. :) 
  1. Personer i riskzonen (eller personer som har närstående i riskzonen), dvs med nedsatt immunförsvar ska följa folkhälsomyndighetens rekommendationer genom att vara restriktiva med sina sociala kontakter, och det vill vi följa och därför ber vi er att inte mötas inomhus i våra lokaler. Däremot uppmuntrar vi personer i riskzonen att gärna träffas i mindre grupper utomhus, enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer. På ett lämpligt avstånd - så klart - och med noggrann handhygien, och med medhavd fika ;)
  1. Fika? – Här väljer vi en extremt noggrann handhygien och där fikat är berett av EN frisk och kry person, som ser till att ev smittspridning minimeras. För våra riskgrupper rekommenderar vi medhavd fika, för att minimera risk för smitta.

 

 

Men vad händer i våra olika verksamheter framöver? 

 

Vad gäller för Gudstjänsten? – I dagsläget kommer vi att fira gudstjänst via www.uddevalla.pingst.se eller via YouTube. Bjud gärna hem din granne eller några vänner och starta igång sändningen på söndagar kl 11.00, så möts vi tillsammans på ett helt nytt sätt att fira gudstjänst! Vi firar alltså ingen gudstjänst i fysisk form i vår kyrka, men gläds åt att träffas i våra hem, där vi delar gemenskapen tillsammans med varandra och genom att mötas i gudstjänsten via vår mobil, dator eller ipad. From med den 23 aug, så firar vi Gudstjänst tillsammans max 50 pers på brattgatan 1 i Uddevalla & Vällebergsvägen 20 i Ljungskile. Mer information kommer på www.uddevalla.pingst.se. För att kunna vara med på våra gudstjänster kommer du att behöva anmäla dig i en app kallad: . Mer information kommer kring det på www.uddevalla.pingst.se

Hur gör vi med vårt Administrationsmöte?  
Eftersom vi önskar att alla skall kunna vara med på vårt administrationsmöte (inkluderat dig som tillhör en riskgrupp) så kommer vi hålla vårt administrationsmöte utomhus. Vi har därför bokat en gräsmatta på Restenäs 239 (Ungdom med Uppgift) i Ljungskile. Eftersom det inte är tillåtet att vi samlar mer än 50 personer vid ett och samma tillfälle kommer vi därför behöva om du önskar delta att du anmäler dig i förväg. Anmälan sker på https://uddevallapingst.churchcenter.com/people/forms/156129

Anmälan håller öppet till den 22 aug. Om det visar sig att vi blir fler än 50 anmälda kommer ett ytterligare möte hållas i anslutning till det första mötet. Den 23 aug kommer du om du anmält dig meddelas vilken tid och vilket möte som du skall närvara på. Vi vet att detta inte är det mest optimala sätt att genomföra ett administrationsmöte men vi kommer göra allt som står i vår makt för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att främja en livgivande diskussion, demokratiska val osv.

 

Söndagsskola; har vi det? – Under sommaren har vi sommaruppehåll på söndagsklubben, precis som alltid under sommaren, men vi drar igång igen till hösten. Den 7 juni släpper vi den sista söndagsklubben för terminen, missa inte det! Klicka här för att komma till kanalen.

Bön på tisdagar kl 10? - Detta fortsätter vi med så länge vi kan. 

Tillsammans i Bön & Lovsång samt bibelstudiet på onsdagar?  Till hösten kommer vi att arbeta tillsammans med alla församlingar i staden och erbjuda en bibelskola som kallas Mosaik och detta kommer vi att erbjuda på onsdagarna. Följ oss gärna på www.uddevalla.pingst.se för mer information. 

Smågrupper?  Vi längtar efter att ni alla ska få finnas med i en mindre grupp och därför uppmuntrar vi er att fortsätta eller börja träffas i små grupper. Vi ställer inte in – vi ställer bara om till en ny tid! Träffa gärna dina vänner i mindre grupper, och dela livet med varandra. Och är du i riskgrupp, så kanske du har möjlighet att mötas i en mindre grupp - utomhus?
Längtar du efter att få finnas med i en smågrupp? 
 Har du frågor om smågrupper så kontakta gärna Jonatan Svensson på jonatan.svensson@uddevalla.pingst.se 

Second hand  Vad gäller i vår second hand-butik? Här gäller samma regler som i vår övriga verksamhet, att är man sjuk, så ska man stanna hemma. Samt är du i riskzonen, så bör du följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, och hålla dig hemma. Vi har även stängt till vårt café i vår Second hand-butik, och ger även alla våra kunder möjlighet att tvätta händerna i butiken. Allt för att kunna hålla en bra handhygien och minska smittspridning. Vi har även utökat våra städrutiner och rekommenderar våra kunder att använda kortbetalning för att minska smittspridningen. I dagsläget håller vi öppet vår second hand-butik tillsvidare, men följer löpande folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har även utökat våra öppettider, för att undvika ansamlingar av människor. Håll gärna koll på hemsida för uppdateringar och förändringar! 

Munkedal?  Vi ställer inte in - vi ställer om och fortsätter med bönen på onsdagar kl 19. Dessutom sänder Munkedal sina gudstjänster via YouTube just nu här. Munkedal har även en spännande sommarbibelskola, som går att följa via You Tube...

Allträffar? - Tillsvidare är våra allträffar framflyttade till hösten 

Israelgruppen ? - Tillsvidare är Israelgruppens samlingar uppskjutna, tills dess att folkhälosmyndigheten kommer med nya riktlinjer.

 

Följ oss löpande på www.uddevalla.pingst.se, . Där finns alltid den senaste informationen!  

 

 

Glöm inte bort att ge din Gåva – Även om vi inte träffas och får möjlighet att ge en gåva; så ge gärna din gåva ändå via Swish, på swish nummer 123 049 95 33 eller på bankgiro 842-6942. Stort Tack för att du fortsätter att bidra till att vi kan förvandla liv! 

  

 

Hur kan vi hjälpa till ? 

Hjälp att handla? – Om du behöver hjälp med att handla – eller känner någon som behöver hjälp att handla, så har vi dragit igång med ett initiativ tillsammans med Svenska kyrkan i Uddevalla, där vi hjälper personer utan kontaktnät att handla mat.  Ring på tel nr 0522- 64 21 00 om du behöver praktisk hjälp. Fantastiskt att vi får vara med och hjälpa till i vår stad och ta hand om de personer som behöver hjälp, när de inte längre kan ta sig ut. 

(Vill du vara med i detta och hjälpa någon att handla mat? Kontakta Fredrik Jennerhav för mer information på samtal@uddevalla.pingst.se) 

 

Akut samtalshjälp? – Den 30 mars, drar vi även igång med en samtalsjour för de som känner ett behov av att prata om vad som händer och sker. Kanske känner du dig orolig? Kanske är du ensam? Denna samtalsjour är öppen för alla, men handlar om att finnas till för våra medmänniskor. Rekommendera gärna 0522- 228 36, för de som behöver. Det kommer att vara öppet varje dag mellan 12-20 för samtal tillsvidare. 

 

Finns det fler frågor kontakta Ragna Jennerhav på tel 0522 50 63 33 eller maila på ragna.jennerhav @uddevalla.pingst.se 

 

Följ oss gärna på sociala medier, instagram & facebook eller www.uddevalla.pingst.se, för den senaste informationen.