Café

Caféet i Pingstkyrkan Uddevalla är en populär mötesplats! Det är ofta öppet i samband med andra aktiviteter och samlingar. 

På onsdagar är det öppet klockan 11.00 – 14.00 i samband med ”Soppa & Psalm”. Då finns det möjlighet att köpa en lunch-soppa eller en god fika.

På söndagar är det öppet i samband med gudstjänsten. Gudstjänsten börjar klockan 11.00.

Soppa & Psalm

Klockan 12:30 varje onsdag har vi lunch-andakt i stora kyrksalen i Pingstkyrkan, där vi läser en Psaltar-psalm högt och sedan ber en enkel bön. Cirka 5-10 minuter långt. Det finns även möjlighet att dröja kvar i tysthet och eftertanke för den som önskar. En chans att få stilla sig mitt i lunch-hetsen.

Innan eller efter andakten finns möjlighet för dig att köpa soppa eller fika i vårt café som har öppet i samband med detta.

 

Kyrkkaffe

Innan gudstjänsten börjar bjuder vi dej på en slät kopp kaffe eller te medans du minglar runt i entrén. Under gudstjänsten är serveringen stängd men det är tillåtet att vistas i cafélokalen. Behöver du värma barnmat i micro kan du göra det här. Ibland sänds gudstjänsten hit via storbild.

Efter gudstjänsten bjuder Pingstkyrkan alla på kaffe/te/saft med tilltugg. Ibland kallar vi det "kyrkkaffe". Man hämtar sitt fika vid serveringsborden och sätter sig vid ett bord eller använder något av ståborden. Många stannar för att umgås och vi ser det som en del av gudstjänsten. Passa på att hälsa på de runt omkring dej, även om ni inte setts förut. Vi är måna om att alla ska få del av gemenskapen! Om du är här för första gången eller undrar över något kan du alltid fråga våra värdar eller de som serverar dej kaffe. 

Senaste inläggen i bloggen om mötesplats CAFÉ

06 september 2018
Café
Kvinna
Nu är det äntligen dags att ta fram stickningen för några mysiga träffar! Pingstkyrkans stick- och sycafé inbjuder dej till en trevlig samvaro och en enkel fika. Vi stickar och syr till socialt arbete i bland annat Afrika och Östeuropa. Samlingen är ...
30 juli 2018
Café
 Efter en månads sommaruppehåll är "soppa & psalm" tillbaka igen med start onsdagen den 1 augusti.Sedan en tid tillbaka vill vi i Pingstkyrkan erbjuda dig en andningspaus mitt i onsdags-vardagen.Kl 12:30 varje onsdag har vi lunch-andakt i st...
25 juli 2018
Café
Gudstjänst
Är du ny i Pingstkyrkan eller kanske funderar på att göra ett första besök? Då är du extra välkommen! Kanske finns det några frågor som du vill ha svar på. Kyrkkaffe till exempel, vad är det? Vi gillar att fika! Vi människor mår bra av att umgås. Dä...