Alphakurs

VAD ÄR ALPHA?  
Alphakursen är till för alla som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, lyssna och dela sina tankar.


VEM ÄR ALPHA FÖR?
Alphakursen är till för alla, och speciellt anpassad för människor som inte är vana kyrkobesökare.


HUR SER EN ALPHAKVÄLL UT?
Vanligtvis består en Alphakurs av tre delar. Varje träff inleds med en måltid eller någon annan form av förfriskning. Därefter hålls ett föredrag, antingen muntligt eller via film, utifrån livets frågor och kristendomens svar. Slutligen är det dags för samtal i smågrupper där varje deltagare kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.


HUR ÄR EN ALPHAKURS UPPLAGD?
Alpha pågår vanligtvis i tio veckor där man varje gång tittar på en ny aspekt av den kristna tron. Exempel på ämnen som tas upp: ‘Vem är Jesus?’, ‘Hur ska jag kunna tro?’och ’Vad ska jag med kyrkan till?’.
Kurserna varierar i storlek. Vanligast är kvällskurser som varar i cirka två timmar per tillfälle, men de kan också hållas exempelvis till morgonkaffet eller under en lunchrast på arbetsplatsen eller skolan.

Alphakursen är gratis, men ibland ber arrangören om ett bidrag till matkostnaderna.                 

 

NÄSTA KURSTILLFÄLLE I UDDEVALLA PINGSTKYRKA

Kursstart: 27 februari 2020  
Kurslängd: 13 tillfällen
Plats: Uddevalla Pingstkyrka, Brattgatan 1, 45150 Uddevalla 
Kursen är kostnadsfri 
Anmälan sker nedan eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  
För eventuella frågor kontaktar du oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Alpakurs anmälan