Öppettider

VÄLKOMMEN TILL EN 

1600 m2 butik är fulladdad med varor!

Särskilda öppettider på våren

På Valborgsmässoafton fredag den 30/4 kommer våran inlämning endast att vara öppen mellan 8 & 12 och inte fram till kl. 16 som vanligt. 
Dagen därpå; lördag 1/5 så kommer våran butik att vara stängd.

Vid Kristi himmelfärdsdag har vi också lite ändrade öppettider. På torsdag 13/5 så är både inlämningen och butiken helt stängd och likaså på fredag 14/5. Lördag 15/5 så är butiken däremot öppen som vanligt mellan 9.30 och 15.

Ändrade öppettider 


Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och i ett försöka att minska antalet i butiken samtidigt, så kommer vi under en period att tillfälligt utöka våra öppettider, samt begränsa antalet kunder som får vistas i butiken samtidigt. Detta kan leda till att just du får vänta en stund på utsida tills dess att någon lämnat för att hålla antalet besökare nere, men vi hoppas att du som kund har överseende med det och tackar för att du är med och bygger en ny tid tillsammans med oss, med nya förutsättningar.

Vår förhoppning med dessa åtgärder är att detta kommer leda till att vi får mindre stora ansamlingar av människor vid ett och samma tillfälle. Vi behöver bry oss om varandra i dessa tider, och eftersom vi bryr oss om dig som kund, så tror vi att detta kommer leda till att vi blir färre personer i butiken samtidigt och därmed kan vi tillsammans vara med och minska smittspridningen i butiken och i vår omvärld.


De nya öppettiderna är:

Tisdag 11- 18

Torsdag 11 -18

Lördag 9.30 - 15 


Vi har öppet för inlämning av saker:

Måndag & onsdag 8.00 - 16.30

Tisdag & torsdag 8.00 - 17.30

Fredag 8.00 - 16.00


Handla online

Nu säljer vi även på nätet! På atervinnmera.se finns numer vår butik och delar av vårat utbud ute till försäljning. 
Besök vår webbutik och handlar när och var du vill!

Köp våra varor online och hämta sedan i vår fysiska butik.

ÅTERVINN MERA är Sveriges marknadsplats för
Second Hand butiker, loppisar och andra återbruksföretag.

Välkomna!Second hand butiken och Corona

Här är de åtgärder som vi satt in för att ta vårt ansvar och  minska spridningen av coronaviruset:

 • Alla medarbetare som visar minsta sjukdomssymptom stannar hemma. Detta gäller samtliga medarbetare hos oss, men vi, precis som Folkhälsomyndigheten, rekommenderar givetvis dig som kund att också följa detta.
 • Vårat café är numera stängt. Detta för att minska risken för smitta vid stillasittande samlingar under längre perioder. Samt att större delen av de medarbetare som hjälper till i cafeét tillhör en riskgrupp.
 • Vi har utökat städningen i våra lokaler, både med medarbetare men också i tid och med tillfällen per vecka. Detta gäller ytor såväl som saker som många vidrör. Detta gäller alltså alla golv, hyllor, stänger, kundkorgar, vagnar, kassadiskar och apparater. Samtliga ytor och saker rengörs kontinuerligt.
 • Utökat våra öppettider för att sprida ut kundmängden över fler timmar på dagen, så att det ständigt är färre personer i butiken vid varje givet tillfälle.
 • Vi har öppnat upp en toalett där alla under försäljning ska kunna tvätta sina händer och göra sig rena. Samtidigt som det finns tillgång till handsprit för att desinfektera händerna vid entrén.
 • Betalning av varor sker med kort alternativt Swish, alltså INGA KONTANTER
 • Efter att på nytt mätt och räknat på butikens lokaler; mätt bort och tagit höjd för butikens inventarier, så kan vi konstatera att vi kan släppa in 100 personer i butiken. Detta samtidigt som vi håller regeringens nya krav för handelsplatser. För att se till att det aldrig blir fler än 100 personer utser vi inför varje försäljning en person som räknar in & utgående kunder för att se till att gränsen aldrig överskrids. Detta innebär att just du kan behöva vänta på utsidan en stund till dess att någon annan gått ut. Butikens gräns på 100 personer är baserad på vår 1114kvm stora butiksyta med ett avdrag på 113kvm för våra fasta inventarier. Det innebär att efter avdraget har vi 1001kvm i tillgänglig butiksyta och därmed har varje enskild individ möjligheten att disponera 10kvm av den tillgängliga ytan.
 • Då vår inlämning är avgränsad från resten av butiken har den en egen maxgräns på antal personer i utrymmet samtidigt och den är satt på max 12 personer.
 • Vi vill också uppmana er som handlar hos oss att i största möjliga mån göra detta ensamma och inte i par eller grupp. 

Sen saker som sker året runt men som ändå är värt att nämna:

 • Tvätt av händer sker ofta. När vi kommer in i butiken, före måltider, mathantering, och efter toabesök.
 • Hostar och nyser gör vi i armvecket, för att inte förorena våra händer.

Vi rekommenderar att du också håller dig informerad, uppdaterad och följer allt kring vad Folkhälsomyndigheten kommer ut med och uppmanar till. Deras hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se har all ny information du behöver känna till.

Välkommen till en ny tid och till vår second hand butik!

 

FÖLJ SECOND HAND