Det sociala arbetet

Jesus sa: ”Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta, det har ni också gjort för mig”

Det sociala arbetet i Pingstförsamlingen drivs med det sociala rådet som nav. Vårt arbete utgår från församlingens vision som säger att ”vi vill bidra till en förvandlad stad när vi förvandlar människors livssituation”. Därför arbetar vi för att stötta människor som behöver hjälp och medmänsklighet, vare sig det är fysiska, psykiska eller andliga behov.

Vi tror på att betjäna hela människan, och att vi som kristen församling är kallad till just det. Vi tror att det kristna budskapet blir trovärdigt då vi också sträcker oss ut och delar vårt bröd och betjänar praktiskt, men vi tror också att när vi delar vårt bröd så är det ett vittnesbörd om Guds kärlek till alla människor.

Vi strävar mot att arbeta sida vid sida med myndigheter och andra organisationer. Vi vill driva sociala projekt av olika slag samt inspirera och motivera andra till ett socialt engagemang.

Områden vi arbetar med idag:
  • Nödlager för hemlösa.
  • Fadderverksamhet för nyanlända.
  • Utdelning av julmatskassar.
  • Hjälpkassa för ekonomiskt bistånd.
  • Hjälp till utsatta EU-migranter.


Har du frågor kring det sociala arbetet i församlingen eller vill engagera dig i något av våra projekt? Har du tankar och idéer om andra sociala områden än dem vi jobbar med idag? Kontakta gärna någon av oss i det sociala rådet så försöker vi svara på dina frågor eller hjälpa dig in i en uppgift så gott vi kan!

Marlene Brandin, 0739591377, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Sanna Olsson